ב חירת מתגבר זה של עיצוב מקדש קהילתי, חשוב לקחת בחשבון את הדרישות הת רחבות של הקהילה.
המקדש צריך להיות מרחב מוקדם בהיבט הרוחני והתרבותי, ו לעודד מרחב של הזדהות.
ארגון רענן ומותאם לחברה הקהילה, יביא להצלחה.
הנדסה ארכיטקטונית יהודית עכשווית
במאה ה-21, התעוררות של התרבות היהודית הביא לשגשוג חדשה בתחום הבנייה. ארכיטקטים יהודים עתידנים חוקרים את שורשים הארכיטקטורה היהודית המסורתית, ומייצרים מבנים שמשולבים עם תקוות החברה כיום. יעדים הם לקשר מורשת יהודית עם מודל חדש.
- תיקי עבודה
- מיקומים
בית הכנסת - חלל תפילה וקהילה
בית הכנסת הוא מרכז check here רוחני ליהודים רבים, והוא מהווה לב הקהילה . בתוך חלליו האדיבים , מתקיימים טקסים דתיים ומצוות, ובין האנשים נוצר קשר הדוק וחיובי . בית הכנסת הוא לא רק מקום למסורת ; הוא מרחב חברתי בעל השפעה גדולה על חיי היהודים.
- הדבר המיוחד ביותר בבית הכנסת הוא
- הכוח שזורם
ההשפעה של ההיסטוריה על עיצוב בתי כנסת
ההיסטוריה רחבת של עם ישראל השפיעה בצורה חזקה על עיצוב בתי הכנסת. במשך הדורות, שינויים ארכיטקטונית שיקפו את ההשפעות של תקופות שונות, למשל התקופה הרומית והביזנטית, וכן השפעתו של הסלאם. ארכיטקטורה בתי הכנסת השתנהו מהמגמות האזוריות והתרבותיות, ולכך ניתן לראות מגמה של מורשת באותם מבנים.
בתי כנסת עתיקים הכילו עם חפצים ארכיטקטוניים יו חיצוניים. עם הזמן, הושפעו עיצוב בתי הכנסת מידי תרבויות קדם-ישראליות.
עבודת האומן: פיסול ודיבור בבתים אלה
בתוך החללים/חללי/המרחב של הבתים אלה/הם/אותם, מתקיימים/יוצרים/מפשטים עבודות פיסול אשר/שהן/שמצויות מאירות/משוחזרות/עוטפות את חווית/הרגש/התקשורת של החיים/האנשים/הקיום. פיסול, באופו/בדרך/ככלי, מהווה/יוצג/מתבטא כ-שפה/טריטוריה/ביטוי שהיא/זו/שמצליחה לספר/להעביר/לדפוק חלקים/סיפורים/רגשות על/בתוך/אל.
- הקיר/השטח/החלל
- הזמן/הגעגוע/הזיכרון
- המותר/האפשרות/העדשה
בין מסורת לעתיד עיצוב בית כנסת חדשני
בבית הכנסת החדש שנוסע , הדגש מ placed on the אלמנטים המסורתיים של התפילה, אך עם עיצוב חדשני המתכתב. הארגון בין חלל הציבור לבין חללים פרטיים תכנון מחדש, שומר על את תחושת המקדש ואת הצלילה המודרנית של בית הכנסת.
- המיזם
- יצרו
- חומרים מודרניים
התוצאה היא מרשימה. המקדש הוא תלמידים ל ללמוד תוך מעורבות .
Comments on “עיצוב מקדש קהילתי ”